(►) Úúúristen – Vezáék új feldolgozással jelentkeztek
Kultúra

(►) Úúúristen – Vezáék új feldolgozással jelentkeztek

Van egy lelkes, kiskunhalasi baráti társaság, melynek tagjai évek óta a capella feldolgozásokkal jelentkeznek. Vezendi „Veza” Gáborék ezúttal a nyár egyik nagy hazai slágerét, az Úristent alakították át saját stílusukban.

Vitathatatlan, hogy az idei nyár egyik legnagyobb magyar slágere a Valmar formáció Úristen című dala volt. Ez a sláger ihlette meg a halasi Vezendi Gábort és barátait, akik ezúttal is egy a capella feldolgozással értelmezték újra az eredeti verziót.

Kurcz Alexandra, a dal egyik énekese

- A munkálatok nyáron kezdődtek el. Először az éneksávokat rögzítettük, majd a videoanyagot, végül pedig a vágással zárult a munkafolyamat. Ezúttal Kurcz Alexandra, Dunai Donát, Fodor Tamás volt a segítségemre, velük énekeltük fel a dalt. Mivel nyáron a csapból is ez a dal folyt, nem volt kérdéses számunkra, hogy feldolgozzuk, szerencsére könnyen átültethető volt a capella verzióba is – árulta el Veza.

Veza, a csapat mozgatórugója

A videó négy nappal ezelőtt került fel a YouTube-ra, ez idő alatt pedig már közel háromezren tekintették meg. Szerencsére a feldolgozandó dalok listája szinte végtelen, így gyaníthatóan hamarosan újabb a capella anyaggal jelentkezik majd a halasi csapat.