(►) Zsidó Fesztivál sztárfellépőkkel
Kultúra

(►) Zsidó Fesztivál sztárfellépőkkel

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Kiskunhalason a Zsidó Fesztivált. Augusztus utolsó vasárnapján, délelőttől egészen estig zajlottak az események a zsinagóga udvarán. Gasztronómia és kultúra találkozott az eseményen.

Délelőttől egészen estig sok érdekesség várta az embereket a kiskunhalasi zsinagóga udvarán. A programok szervezői büszkék arra, hogy évtizedek óta élénk az érdeklődés a Zsidó Fesztivál iránt. Prof. dr. Róna Tamás főrabbi szerint, felekezettől függetlenül mindenkinek nagy szüksége van az ilyen közös eseményekre. A nap folyamán nyílt meg Somos Péter fotókiállítása Jeruzsálem, ahogy én látom címmel.

A szervezők minden évben próbálnak valamilyen újdonsággal előrukkolni. Ebben az évben egy szelfifalat helyeztek ki a zsinagóga mellé. A zsidó szimbólumokkal díszített fotóhelyszín sokak érdeklődését felkeltette.

Mint a helyszínen elhangzott, eddig talán soha sehol nem készült még olyan édesség, mint ezen a napon, Kiskunhalason. A flódni és a palacsinta fúziójából született meg ez a nem mindennapi desszert, a PalacsintaPont csapatának jóvoltából.

Az ebéd elfogyasztását követően egy beszélgetést hallgathattak meg a jelenlévők. Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, kollégáival a kiskunhalasi kötődésű Latabár színészdinasztia ikonikus tagjairól osztott meg érdekességeket.

Kapcsolódván a témához, Peller Károly egy monodrámát mutatott be, melynek címe A Latabárné fia. A színművész kérdésünkre elmondta, először nemet mondott arra a felkérésre, hogy ő személyesítse meg Latabár Kálmánt, viszont most már örül, hogy belevágott, hiszen a közönség országszerte imádja a darabot, ami óriási pozitív visszajelzés számára.

Az esemény zárásaként Csonka András zenés randevúra invitálta a jelenlévőket. Az évtizedek során négy feldolgozáslemeze jelent meg, ezekről válogatta össze kedvenc slágereit, amit a halasi közönség is együtt énekelt vele. Természetesen a fináléban a Ding-dong is felcsendült.

A fellépőkkel készült interjúk a Halas TV Kultúrkép magazinjának későbbi adásaiban lesznek láthatók. További részletek ma 19 órától a Hírnaplóban.