100 év képei
Kultúra

100 év képei

A KRK Központi Általános Iskolája szerdán két kiállítás-megnyitóval várta vendégeit. Az oktatási intézmény ezekkel a tárlatokkal is ünnepli alapítása 100. évfordulóját.

 
Az aulában Nagyné Lehoczki Zsuzsanna mondott köszöntőt. Az igazgatónő rámutatott oktató-nevelő munkájuk eredményeire.
központibe1

- Mennyi érték egy helyen! Mennyi értékes életpályát indítottunk el! Változatos, tartalmas, értékekben bővelkedő száz esztendőt hagyunk mögött – hangsúlyozta beszédében az intézményvezető, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a színvonalas kiállítások létrejöttéhez.
kozpontibe2
 
A rendezvényen közreműködött: Huszár Maxim (gordonka), Jurity Flóra (fuvola), Gozdán Dóra, Gozdán Hanna és Gozdán Lili (furulya).Az iskolatörténeti kiállítás régi képeket, újságcikkeket, különböző kordokumentumokat tár az érdeklődők elé. Ezt és a díszteremben nyílt képzőművészeti tárlatot is Szakál Aurél múzeumigazgató, az iskola egykori diákja ajánlotta a közönség figyelmébe. Az intézmény emeletén Baráth József, Berki Viola, Csányi Szabolcs, Diószegi Balázs, Rácz-Fodor Ibolya, Rácz-Fodor Katalin, Rácz-Fodor Mihályné, Sáli Levente, Szalai József, Szőke József, Szűcs Károly és Tóth-Abonyi Balázs alkotásait tekintheti meg a látogatók.
kozpontibe3

A jubileum alkalmából Sáli Levente festőművész és a diákok közreműködésével festménykompozíció és Szőke József portréképeinek felhasználásával fotóinstalláció is készült. A Központi Általános Iskola kapuja május 23-án délután fél 2 és fél 4 között minden érdeklődő előtt nyitva áll. Megtekinthetik az intézményt, valamint az iskolatörténeti és képzőművészeti kiállításukat.
Kép-szöveg: Pál László