25 éves a Welcome
Kultúra

25 éves a Welcome

Fergeteges koncerttel ünnepli huszonötödik születésnapját a Welcome zenekar. Május 16-án, Jánoshalmán, az Imre Zoltán Művelődési Központ lesz a helyszíne a bulinak, ahol az együttes régi tagjai mellett Takáts Tamás is színpadra lép majd.

 
1989-ben, egy jánoshalmi garázsban kezdődtek el a próbák, akkor még nem Welcome volt a formáció neve. Volt Reflex zenekar, vagy egyszerűen csak Nánai-zenekarnak hívták őket. Az elmúlt évek alatt több száz fellépés fűződik a nevükhöz, játszottak fesztiválokon, házibulikon, koncerteken, motoros találkozókon, nem csoda, hogy komoly és népes rajongótáboruk van. A Nánai Attila ének, basszusgitár; Nánai Csaba billentyűk, vokál; Kis Csaba dob és Kis Dávid gitár felállású együttes a negyedszázados születésnapjára készül.
 
Május 16-án, Jánoshalmán, az ottani művelődési központban lesz a rendhagyó koncert. Éjjel fél tizenegytől a ROUNDABOUT melegíti be a nézőket, majd 23 órától öt év után ismét hangszert ragadnak a csajok, a The 3rd Generation egy órát lesz majd színpadon. A szülinaposok pontban éjfélkor kezdenek és azt ígérik, kifulladásig játszanak majd.
 
Meghívták a banda régi tagjait, akik minden bizonnyal ott is lesznek majd. Antóni Arnold (Kormorán), Madarász Norbert, Karsai Péter, Magyari Gábor és Beregi Vendel is mizsukál majd. Egy órát tölt a színpadon a Welcome örökös és tiszteletbeli tagja, Takáts Tamás, a Karthago frontembere, aki az elmúlt években többször is játszott már a fiúkkal. Mint megtudtuk, abból a szempontból is különleges lesz az este, éjszaka, hogy olyan dalok is elhangzanak majd, amelyeket eddig még nem hallhattak a rajongók a zenekartól.
Jáger Levente