Öt évtized dedikált emlékképei – Marcellina zenés tárlatnyitója (galéria)
Kultúra

Öt évtized dedikált emlékképei – Marcellina zenés tárlatnyitója (galéria)

Ismert előadók, zenészek, színészek, énekesek, humoristák tekintenek vissza a tablókról, melyeken a hírességek aláírásai is láthatók. Egyfajta kultúrtörténeti időutazás várja az érdeklődőket Kiskunhalason a Sétáló utcai Közösségek Házában. Pál László plakát- és posztergyűjteményéből látható válogatás. A kiállítást Marcellina – Pál László egyik kedvenc énekese- nyitotta meg, így aztán a zene sem hiányozhatott.

A Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársa, a Halasi Tükör újságírója, Pál László több mint száz darabos plakát-, és posztergyűjteményel rendelkezik, így volt miből válogatni. A gyűjtemény első darabja egy 1982-es Kovács Kati plakát és az óta is folyamatosan gyarapodik a kollekció – mesélte Pál László a nyitó ünnepségen. Mind mondta: akivel tudja, dedikáltatja is a posztereket, plakátokat, sok hírességgel pedig baráti, ismerősi kapcsolatot is ápol. A gyűjteménnyel az értékmegőrzés a célja.

A palátokat nézve öt évtized trendjeit, divatját, frizuráit, betűtípusait, grafikáit, nyomdatechnikáit vagy akár a jegyárakat tudjuk összehasonlítani – már emiatt is érdemes végignézni a kiállított tablókat.

Marcellina több plakátja is látható a kiállításon. Az énekesnő – aki nagy halasi csipke rajongó– szívesen tett eleget a meghívásnak. Mint mondta maga is gyűjtő, csak ő kalapokat gyújt. A kiállítás öt évtizedre tekint vissza és ez a szám Marcellina számára is fontos, hiszen 50 éves a Kócbabák, ő pedig 55 éve van színpadon.

Egy plakát elkészítése komoly munka és minden plakátnak van egy-egy sztorija – avatta be a közönséget az énekesnő a kulisszatitkokba. Marcellina nagy fantáziát lát ebben a tárlatban, így lehet, hogy lesz egy közös folytatás is.

A kiállítás megnyitóra Marcellina egy táncos performansszal is készült, illetve az ének és a zene sem hiányozhatott. Az eseményen a helyi közönség mellett még a Marcellina Club is képviseltette magát.

A kiállítás június 3-ig tekinthető meg. (A nyitóünnepségről Halas Tv Kultúrkép című műsorában látható majd összeállítás.)

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig