„A legfontosabb, hogy barátok vagyunk”
Kultúra

„A legfontosabb, hogy barátok vagyunk”

15 évvel ezelőtt, 2007-ben indult a kiskunhalasi T-Band zenekar sikertörténete. A banda azóta is állandó szereplője a helyi és környékbeli városi rendezvényeknek, fesztiváloknak. Szombaton este a Közösségek Házában rendeztek nagyszabású születésnapi koncertet, ahol a főszereplők mellett több vendégelőadó is közönség elé állt.

Minőségi élőzene, dübörgő hangerő, évtizedek óta népszerű, remek slágerek, igazi örömzenélés. Így foglalhatnánk össze azt, ami szombaton este és éjszaka történt a Közösségek Házában. A születésnapos T-Band zenekar előtt két formáció is színpadra vonult. A koncertek sorát Csorvási Zoltán és barátai nyitották meg.

Szinte nincs Kiskunhalason olyan zenei rendezvény, ahol a Rock Life hiányozna a repertoárból. Természetesen ez alól a tegnapi este sem volt kivétel. A lelkes fiatalok zúzós metállal hangolták a közönséget.

Pontban este tízkor a 15 esztendős T-Band csapott a húrok közé. A rendezvény remek lehetőséget biztosított arra is, hogy a zenekar volt és jelenlegi tagjai közösen elevenítsék fel az elmúlt másfél évtizedet.

- Nagyon sokat változott a zenekar ebben a 15 évben. Bibós diákként alapítottuk a T-Band formációt, az első fellépéseken még csak az akkori aktuális slágereket játszottuk. Aztán felnőttünk, történt pár tagcsere, és észrevétlenül a stílusunk átment party zenébe. Azt gondolom, az a legfontosabb, hogy barátok vagyunk, ez pedig a közönség számára is érezhető, hiszen mi is jól érezzük magunkat a színpadon minden fellépésen – mondta Nánai Ádám énekes-gitáros, a zenekar alapítója.

A jubileumi koncert repertoárjában éppúgy helyet kaptak az évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő magyar dalok, mint a legfrissebb slágerek. A T-Band folyamatosan bővíti a koncertanyagát.

- Ha megjelenik egy új sláger, amire mindannyian azt mondjuk, hogy érdemes feldolgozni és abszolút belepasszol a stílusunkba, elkészítjük a mi verziónkat. Ezek mellett pedig játsszuk azokat a slágereket, amik az évtizedek alatt nagyon beváltak már, hisz azokkal biztosan nem lőhetünk mellé egyik fellépésen sem – árulta el Vezendi Gábor énekes-basszusgitáros.

A szülinapi fellépés érdekessége az volt, hogy a jelenlegi tagok mellett többen is színpadra álltak a korábbi tagok közül. Igazi zenei időutazáson vehettek részt azok, akik ott voltak a Közösségek Házában.

A T-Band tagjai azt mondják, a csapat másfél évtizeddel ezelőtt elindult egy úton, amiről azóta sem tértek le. Mivel a céljaik még mindig közösek, biztosak abban, hogy a következő tizenöt évben is ebben az irányban haladnak majd tovább.