A lovasparkban programokkal várták az ünneplő halasiakat (galéria)
Kultúra

A lovasparkban programokkal várták az ünneplő halasiakat (galéria)

Több százan ünnepeltek augusztus 20-án a Hirling József Lovasarkban. Délelőtt 11 órakor kezdődtek a bemutató díjugrató események. A lovasparkban népi fajátékokból játszótér is épült, amit nagyon szerettek a kilátogató családok. A négyévszakos pályán a díjugrató bemutatók között a Nemzeti Lovas Színház előadói énekeltek a megtelt lelátók előtt.

Megadta a módját a szervező Halasi Művészetekért Kulturális Egyesület a nemzeti ünnepnek a lovasparkban. Délelőtt 10 órakor még az Országzászló-emlékműnél díszelegtek a huszárok és tették látványosabbá a városi ünnephez kapcsolódó zászlófelvonást. Alig egy órára rá pedig már folyt a díjugrató bemutató a Hirling Lovasparkban.

A díjugrató bemutató résztvevőinek egy csoportja

Több száz kíváncsi érdeklődő vendégeskedett a jól megszervezett családi napon a lovasparkban. A melegítő vagy más nevén a négyévszakos pályán lovasok végeztek bemutató díjugratást különböző magasságú akadályokon. De nem csak díjugratást láthatott a közönség. Felléptek a Nemzeti Lovas Színház művészei Pintér Tibor, a társulat igazgatójának vezetésével. Ismert dalokat énekeltek, mintegy ízelítőt adva a közelgő halasi, szeptember 11-i előadásukat népszerűsítve.

Pápai Kíra és Mohácsi Márk, a Nemzeti Lovas Színház művészei duettet énekeltek

A Hirling József Lovaspark füves arénáját ezúttal gyerekhadak vették birtokukba. Népi fajátékokból álló játszótér települt a gyepes terület déli oldalára. Az érkező családok legkisebb tagjai kedvükre válogathattak a játékok között. A gyermekek nagy élvezettel játszottak a különböző fából készült eszközökkel. A bátrabbak – és a többség az volt – lóra is szállhattak. Szakértő felügyelettel kísérve vitték sétára lovagolni a gyermekeket a füves pályán. A rendezvény délutánig tartott.

Pintér Tibor és Rózsahegyi Róbert gratuláltak Karádi Árminnak a díjugrató bemutatóhoz