A Szürkeverebek Halason
Kultúra

A Szürkeverebek Halason

Folytatódik a halasi jazz-estek sorozata. Ezúttal a közeli Kiskőrösről érkezik egy immáron 30 éves múltra visszatekintő, kiváló muzsikusokból álló zenekar.

A Szürkeverebek Jazzbandája kezdetekben csak baráti összejöveteleken, házibulikon, játszottak, de később különböző rendezvényeken a nagyközönség elé álltak. A diákévek elmúltával a társaság "széjjelrepült", majd 1996-ban a régi barátságok, ismeretségek felelevenítése a Verebek ismételt szárnyalását hozta magával. Az évek során több világhírű zenésszel muzsikáltak, mint John Ghill zongorista, Bob Barnard Ausztráliából, Buch Tompson zongorista, klarinétos, Robbie Rhodes ragtime zongorista az Egyesült Államokból, magyar kiválóságokkal Molnár Gyula, Ittzés Tamás, Fodor László, és persze több hazai
együttessel is koncerteztek (Hot Jazz Band, Little Jazz Band, Bohém Ragtime Band).

Az együttes elsősorban tradicionális dixieland és blues zenét játszik. Ezzel az élettel teli vidám zenével igyekeznek koncertjeiken a közönségnek kikapcsolódást, felüdülést adni, a rohanó világot kicsit lassítani.

Műsorukon szerepelnek régi és mai magyar szerzők darabjai, illetve a klasszikus jazz örökzöldeket a maguk által fordított szöveggel éneklik.

A jó hangulatú koncert 2015. április 17-én, pénteken este 7 órakor kezdődik a Közösségek Házában.

{facebookpopup}