Ajándék irodalom
Kultúra

Ajándék irodalom

Kulturális műsorral köszönte meg az egészségügyben dolgozók munkáját a kiskunhalasi Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület. A főtéren, az adventi vásár színpadán dr. Döme Ottó üdvözölte a megjelenteket, és tolmácsolta az emberek háláját dr. Szepesvári Szabolcsnak, a kórház főigazgatójának.

Nyirő József Karácsony a havason című művéből olvastak fel az irodalmi egyesület ifjúsági tagozatának képviselői. A rendezvényen Tóbiás Anna egyetemista és két középiskolás, Kollár Valentina és Vadkerti-Tóth Roland működött közre. Dr. Döme Ottó egyesületi elnök köszönő beszéddel készült, utalva a koronavírus-járvány következményeire.

- Félénkebbek lettünk, bizonytalanok. A remény gyertyájának meggyújtásával emlékezünk arra, hogy mennyi nehézséggel kellett már megküzdeni történelmünk során. A magyar jellemnek és élni akarásnak köszönhetően sikerült kijönni a negatív helyzetekből.

Dr. Döme Ottó azt kérte dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatótól, hogy tolmácsolja a hálájukat az egészségügyi dolgozóknak. Megköszönte, hogy Kiskunhalason eredményes a járvány kezelése. Ebben kiemelte a kórházi dolgozók, a gyógyszerészek, a háziorvosok és a szociális hálózatban munkát vállalók szerepét. Dr. Szepesvári Szabolcs nagy örömmel fogadta az ajándék irodalmi műsort és a köszönő szavakat.

- Idestova két éve küzdünk a járvánnyal. Elvárás, hogy az egészségügyi dolgozó szeresse a beteget. Az is elvárás, hogy az emberek szeressenek minket annyira, mindent megtesznek azért, hogy ne legyenek betegek – fogalmazott dr. Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi kórház főigazgatója.

Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület képviselői a december 17-i, főtéri programmal a lelkeket igyekeztek ápolni.

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?