Barátaim - egy könyv Julika néni meséivel és rajzaival (galéria)
Kultúra

Barátaim - egy könyv Julika néni meséivel és rajzaival (galéria)

A megtörtént események és képzelt elemek keverednek abban a könyvben, amelynek a bemutatóját csütörtökön délelőtt tartották a Szilády Áron utcai óvodában. A Barátaim című alkotást egy nyugdíjas védőnő, az éveken át lelkes állatvédőként is helytálló Orbán Istvánné, Julika írta. Az érdekessége az, hogy az illusztrációkat is a szerző készítette.

Barátaim címmel jelent meg a napokban egy gyermekeknek szóló könyv. A szerző kiskunhalasi, egy nyugdíjas védőnő, Orbán Istvánné. Julika néniről sokan tudják, hogy éveken át lelkes állatvédőként működött közre hányatott sorsú kutyák mentésében, gondozásában, befogadásában. Nem véletlen, hogy éppen a kedvencei lettek a könyv szereplői, sőt az illusztrációkat is a szerző készítette. A Szilády Áron utcai óvodában tartották meg a kötet premierjét. A Katica csoport tagjai egy kis részletet is előadtak a könyvből. Fülöp Róbert polgármester úgy fogalmazott, örömmel segített abban, hogy ez az alkotás napvilágot lásson és minél többen okuljanak, tanuljanak belőle.

- Az első megkereséstől azon voltunk, hogy találjunk forrást a könyv megjelentetésére. A civil szervezetek számára elkülönített forrásból sikerült segítenünk, hogy a művet ki lehessen adni. Minden óvodánk élete színesedik majd, ha ezeket a történeteket, meséket az óvónők felolvassák a gyermekeknek. Miután a szerzővel dedikáltatom, én is viszem haza a lányomnak és esténként olvasunk belőle- mondta Fülöp Róbert polgármester. A megjelenést nagyban segítette a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület is. 

- Julika néni éveken át lelkes állatvédő volt. Meséket írt,  amelyek alapja részben valóság, részben fikció, de a vége minden esetben okulásul szolgál a gyermekek számára. A cél az, hogy a jövő generációban elültessük az állatok szeretetét- fogalmazott Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület elnöke. A bemutatón ott volt a szerző, Julika néni is, aki a családjával érkezett a jeles alkalomra. 

- Nem gondoltam volna, hogy idáig eljut a munkám. Az unokáimnak szántam, a kutyáim emléke előtt tisztelgésül. Nagy szeretettel ajánlom a halasi óvodásoknak. Jó lenne, ha a gyermekek megtanulnák belőle az állatok és a természet szeretetét - nyilatkozta Orbán Istvánné. A bemutató végén valamennyi halasi óvoda képviselője átvehette a könyv példányait. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig