Bemutatta alkotásait a Kézimunka és Gyöngyfűző Szakkör
Kultúra

Bemutatta alkotásait a Kézimunka és Gyöngyfűző Szakkör

Közösségi alkotások a Csipkeházban. Kiállításon mutatkozik be a Kézimunka és Gyöngyfűző Szakkör. Lelkes hölgyek sajátították el az elmúlt hónapokban a kézimunkázás, illetve a gyöngyfűzés fortélyait, olyanok is, akik eddig semmi hasonlóval nem próbálkoztak, ám most megismerhették az alkotás örömét. A foglalkozások jó hangulatban teltek, így a szakkör baráti társasággá kovácsolta a résztvevőket.

A kiállítás nyitó eseményén Kuris István László Kiskunhalas alpolgármestere mondott köszöntőt, Kifejtette, hogy az önkormányzat üdvözöl minden hasonló kezdeményezést.

A kiállítást Kun Zsófia a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-kiskun vármegyei igazgatója nyitotta meg. Szólt arról, hogy a program első körében intézmények pályázhattak a különböző szakkörökre, a második fordulóban már civilek is. Most pedig már elérhető a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért program harmadik pályázati felhívása is. A program a művelődő közösségek létrehozásának támogatása mellett hozzájárul a közösségépítéshez, a helyi identitás erősítéséhez, a szemléletformáláshoz, valamint elősegíti az aktív közösségi együttműködések létrejöttét. A tavalyi 15 szakág idén újabb három: a baba-mama horgolás, a natúrkozmetika, illetve a szövés kereten szakkörrel egészült ki.

Kun Zsófia szólt arról is, hogy a halasi hölgyek ügyesen dolgoztak és aktívan részt vetek a programban. A Csipkeházban bemutatkozó Kézimunka és Gyöngyfűző Szakkörrel párhuzamosan a Közösségek Házában pedig makramézni tanultak a résztvevők.

A kézimunka és gyöngyfűző kiállítás megnyitóját a Szivárvány gyermek bábcsoport színesítette. A dunaszerdahelyi és halasi fiatalok részletet adtak elő a János vitézből. A szakköri tagok pedig verseket olvastak fel, a költemények a varrásról, kézimunkázásról szóltak. A kiállítás június 10-ig tekinthető meg.

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista