Betyárjó buli lesz a tóparton
Kultúra

Betyárjó buli lesz a tóparton

Nyírják a füvet, csinosítják a tópartot. Sok látogatót várnak az első Sóstó Fürdő Családi napra. Ez lesz a nyár utolsó nagy rendezvénye, augusztus 30-án. A fürdő főbejáratánál óriás szalmabábok hirdetik, hogy mire számíthat az, aki szombaton kilátogat a tóhoz.

 
A szervezők reggeltől egészen másnap hajnalhasadtáig gondoskodtak programokról. A halászléfőző verseny iránt már előzetesen nagy az érdeklődés. De az első betyárolimpia és az erősember verseny résztvevői is készülnek a nagy megmérettetésre.

Az erős emberek embert próbáló feladatokat kapnak, míg a betyárolimpia résztvevői inkább tréfás falusi feladványokat. Ezeket pár héttel ezelőtt maguk a szervezők is kipróbálták. Így aztán repültek a csizmák, és volt asszonycipelés is.

Az előrejelzések szerint jó idő lesz a hétvégén, így kellemes kikapcsolódás lehet a sóstói családi nap.

Szombaton fél 9-kor Halas főterén fúvós zenére gyülekeznek az erős emberek, majd kikocognak a Sóstóhoz és 10 órától megkezdődik a főzés, valamint az erős emberek versenye. A betyárolimpia pedig 11 órától veszi kezdetét. Közben a színpadon is elkezdődnek a zenés táncos műsorok, végül bál zárja a programot.

A Csipkedd magad – Sóstó fürdő családi nap című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósul meg.

Fehér Erika