Betyárok és jellegzetes épületek
Kultúra

Betyárok és jellegzetes épületek

Egy rendhagyó helytörténeti vetélkedőre gyűltek össze a város középiskoláinak képviselői ma délután a Thorma János Múzeumban. A „Kiskunhalas öröksége” helytörténeti vetélkedő” című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósult meg.

 
A projekt kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata, a címzett pedig a Dél Alföldi Jogvédő Egyesület. A miniprojekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A szervezők igyekeztek változatos, érdekes feladatokat összeállítani a diákok számára.

A fiatalok az elmúlt hetekben pedagógusaik segítségével igyekeztek a lehető legalaposabban felkészülni a rangos versenyre, ám volt, ami így is meglepte a nevezőket.

helytortenet 05

A felkészítő pedagógusok tapasztalata szerint a diákokat érdekli élőhelyük múltja és jelene, az ilyen versenyekkel pedig azokat is motiválni lehet, akik korábban kevesebbet foglalkoztak a helytörténettel.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pál László