Buch Tibor halasi koncertje
Kultúra

Buch Tibor halasi koncertje

Jótékonysági est volt június 16-án, Kiskunhalason, a református templomban. Buch Tibor énekes, színművész adott koncertet kollégáival. Az előadás bevételével a Benjámin Lakóotthont támogatták a szervezők. A rendezvény közönségét Bödecs Pál lelkész-igazgató köszöntötte.

„Hadd menjek mindig feléd…” – ezzel a címmel adott koncertet Kiskunhalason Buch Tibor. Az Aranyalma és Pro Theatro-díjas művész többféle zenés műfajból adott ízelítőt a közönségnek.

- Mindig nagyon izgalmas templomba jönni. Nagyon komoly dalokkal készültünk, de mondták, hogy lehetünk szabadabban. Ennek megfelelően alakítottunk a templomi műsorunkon a mi kis csapatunkkal. Velem tartottak a Horváth testvérek, Elemér és Peti. Elhoztam egy kolléganőmet, Lőrincz Juditot, akivel Szolnokon együtt játszunk, hogy ő is erősítse a koncertet. Az Ave Mariát énekelte és együtt előadtuk a Time To Say Goodbye című duettet. Izgalmas kihívás minden szempontból templomban játszani. A miliő miatt nem lehet megtenni azokat a fajta lazaságokat, amiket egyéb koncerteken megengedünk magunknak a zenével és a közönséggel szemben. Ennek ellenére azt kérték, hogy legyünk bátran koncerthangulatban. Nyitottan álltam elé. Repertoárra került a Délibábos Hortobágyon, a Húzzad csak, a Cintényéros és az Omnibusz. Sok, nagyon szép, idevaló dalt hoztunk még: musicalrészletet, klasszikus dalt, operettet. Ilyenkor átengedem magamon azt, ami fentről jön. Isten házában ez végképp így van – mondta Buch Tibor.

Ekéné Misándi Klára főszervezőtől megtudtuk, az előadás bevételével a Kiskunhalasi Református Egyházközség Szociális Intézményét támogatják. A koncerten a Benjámin-otthon több lakója is részt vett.