Csaba az ország legjobbjai között
Kultúra

Csaba az ország legjobbjai között

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium természettudományi munkaközössége évek óta kiváló eredményekkel büszkélkedhet, hiszen számtalan megyei és országos versenyen is sikereket értek el a diákok fizikából és matematikából is. Az utóbbi időben lehetőség adódott új, katolikus szervezésű versenyekbe is bekapcsolódni, így az idei évben először 3 diák (Domján Gréta, Demjén Attila és Kónya Csaba) is részt vett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által meghirdetett országos matematikaversenyen.

 
- Október óta minden hónapban 3 forduló során kellett 6-6 feladatot megoldaniuk a diákoknak, mely során mindhárman a legjobb negyvenbe kerültek. Kónya Csabára, iskolánk 12.a osztályos tanulójára méltán lehetünk büszkék, hiszen ő mindhárom fordulót olyan kiváló eredménnyel teljesítette, hogy a legjobb 10 tanuló közé került a gimnazisták és szakközépiskolások közös versengésében - mondta el weblapunknak az ifjú tehetség két felkészítője, Polgár-Ónodi Szilvia és Tóbiás Zoltánné.
 
Az ifjú matematikus máris lelkesen készül a február 27-én Piliscsabán megrendezendő országos döntőre, ahol is ismét számot kell adnia tudásáról. Először egy villámteszt kitöltésére kerül sor, majd egy 5-6 perces prezentációt kell szabadon választott témakörben tartania, mely során egy matematikai problémát kell elővezetnie és modelleznie. A verseny azért is különleges, mert az első három helyezett komoly pénzjutalomban is részesül, ami páratlan a hazai matematikaversenyek között.
 
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Csóti Gábor

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig