Családbarát közgondolkodást!
Kultúra

Családbarát közgondolkodást!

A Pásztortűz Egyesület előadássorozatának februári előadója Bodnár Csilla pszicho-terapeuta, gyermek szakpszichológus volt. A család szerepéről, fontosságáról és a társadalomban betöltött funkciójáról beszélt csütörtökön a Közösségek Házában.

 
Saját tapasztalatit is elmesélve tette igazán érzékletessé a 21. század megfogható és megfoghatatlan problémáit, amivel szülőnek, gyermeknek és a családnak szembesülnie kell. A szakember az ókortól napjainkig tekintette át, hogy a táradalom legelemibb részét jelentő egység hogyan és miként változott. Milyen válaszokat tudunk adni a post fogyasztói társadalom kihívásaira a család? Mi a házaspárok, a gyermekek, a nagyszülők és az iskola feladata és felelőssége abban, hogy harmonikus családi élet alakuljon ki? Az érdeklődők nagy örömére az előadó részletes és szinte minden területre kiterjedően beszélt a felmerülő kérdésekről.

A Családbarát közgondolkodást népszerűsítő előadássorozat (NCSSZI) március 27-én, 17 órakor a Közösségek Házában folytatódik, Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta: A házasság nehéz - ki sem bírnám a feleségem nélkül! - a sikeres házasságok műhelytitkai című előadásával. A programsorozat a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg.

Szöveg: Végső István
Fotó: Tóth István