(►) Családi móka a Városi Gyermeknapon
Kultúra

(►) Családi móka a Városi Gyermeknapon

Vasárnap minden a gyermekekről és a családokról szólt a Csetényi Élményparkban. Már második éve ad otthont ez a gyönyörű környezet a Városi Gyermeknapnak. Az egészen biztos, hogy a szervező Halasi Városmenedzser Kft. igen színes repertoárt állított össze, így mindenki megtalálhatta a számára legszimpatikusabb programelemeket.

A vasárnap délutáni műsorblokk Kata bohóc és barátai produkciójával indult. Az interaktív műsor keretében a gyerekek együtt énekelhettek, táncolhattak, szórakozhattak Csorvási Katáékkal.

A Felhőtánc formáció jóvoltából ismert gyermekdalok csendültek fel a kisszínpadon. A közönség tagjait nem kellett sokáig bíztatni, hamar becsatlakoztak a Szarvas Pannival való közös éneklésbe.

A kalandtúra állomásai a nap második felében is nagy népszerűségnek örvendtek. A Büntetés Végrehajtás, a Szivárvány Bábszínház Alapítvány, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Fészekrakó Nagycsaládos Egyesület, a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület, a Szilaj Citerazenekar, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola, a Koliken, az Agrárgéptörténeti Egyesület és a Máltai Szeretetszolgálat mind-mind ötletes, a gyermekeket vonzó és megmozgató feladatokkal készültek.

A nap egyik leginkább várt fellépője az Iszkiri zenekar volt. A modern, vagány gyerekzenét játszó csapat tagjai mind gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ez végig jól érezhető volt, a közel hatvanperces fellépésük alatt.

A gyerekeket láthatóan nagyon élvezték a koncertet. Ugráltak, táncoltak, énekeltek a hangulatos gyermekdalok közben. A felcsendült dalok mindegyike olyan témákat dolgoztak fel, amik az ovisok, kisiskolások mindennapjainak részei.

Szinte nincs olyan városi rendezvény, ahol ne lépnének fel a Halas Fitness Egyesület ifjú tehetségei. A lányok ezúttal is nagyon látványos műsorral készültek. A közönség soraiban helyet foglaló gyermekek többsége tátott szájjal figyelte a gyakorlatokat.

A Pöttyös Bögre zenekar mai koncertje különleges volt olyan szempontból, hogy az állandó tagok mellett ezúttal egy vendégzenész, Nánai Ádám foglalt helyet a színpadon. A repertoárban most is csupa ismert gyermekdal kapott helyet.

A Halas Concert Band fellépése is biztosan emlékezetes marad a gyermekek számára. A csodálatos muzsikák mellett a színpadon helyet foglaló kutyus is elnyerte a legkisebbek tetszését.

A Városi Gyermeknap zárókoncertje a Lyra Együttes műsora volt. Csorvási Zoltánék versfeldolgozásait a gyerekek mellett a szülők, nagyszülők is örömmel hallgatták. Elmondhatjuk, hogy igazi, minőségi élőzenét élvezhetett az, aki ott volt a rendezvény legvégén.

Az eseményről a Halas Televízió hétfőn 19 órakor kezdődő Hírnapló című műsorában láthatnak részletes összefoglalót. E mellett a Halasi Tükör havilap csütörtökön megjelenő friss számában is olvashatnak egy fényképgalériával színesített beszámolót.