Csodajó a játék!
Kultúra

Csodajó a játék!

A kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola tizedik alkalommal szervezte meg hagyományos Egyházmegyei Színjátszó Találkozóját. A rendezvényen a régió egyházi intézményeinek tanulói léptek fel a halasi mozi színpadán.

 
„A játék. Az különös. Gömbölyű és gyönyörű, csodaszép és csodajó, nyitható és csukható, gomb és gömb és gyöngy, gyűrű.” – Kosztolányi Dezsőtől vett idézet volt az idei Egyházmegyei Színjátszó Találkozó mottója. Az ünnepélyes megnyitón Tóth Tibor Győző igazgató köszöntötte a megjelenteket a házigazdák nevében.
szinhazbe1
 
Elmondta, a találkozót mindig nagy érdeklődés és várakozás előzi meg, a Szent József-iskola tantestülete pedig minden évben szívügyének tekinti a rendezvény színvonalas megszervezését. Úgy fogalmazott, a színház az életet hozza elénk sokféleségével. Az előkészületek örömmel és lelkesedéssel folytak. Egy-egy darabot azért visznek színre, mert át akarnak adni valamit általuk, most is így történt. Finta József plébános arról beszélt, hogy a játékban jön ki leginkább az ember személyisége. A diákok is akkor önmaguk, amikor önfeledten játszanak.
szinhazbejo2

A Szent József Katolikus Általános Iskola tanulói két előadással léptek közönség elé. A kiskakas gyémánt félkrajcárját Tarné Sári Mária, a Népmesécskét pedig Garas Eliza és Tarné Sári Mária rendezte. Nagy sikert arattak produkcióikkal.
Kép-szöveg: Pál László