Divatrajzok és grafikák - Hegyi Wittermann Blanka kiállítása a Közösségek Házában
Kultúra

Divatrajzok és grafikák - Hegyi Wittermann Blanka kiállítása a Közösségek Házában

Érdekes grafikák és figyelemfelkeltő divatrajzok sokasága várja a látogatókat. Új kiállítás nyílik a Sétáló utcai Közösségek Házában Hegyi Wittermann Blanka alkotásaiból. A nyitó ünnepség május 9-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. A tárlatot Molnár József a Benjamin Lakóotthon intézményvezetője nyitja meg. Fellép az MBE Filadelfia ISZI tánccsoportja.

Az alkotónő munkái leginkább fekete fehér grafikák, Fantázia és benyomások jelennek meg a rajzokon. Hegyi Wittermann Blanka nyitott az új kihívásokra és kísérletezésre, ezért néha fest is. Blanka szereti a régi tárgyakat és bútorokat, így a grafikákhoz csak régi idők képkeretei jöhettek szóba, hiszen nekik már van egy történetük.

Hegyi Wittermann Blanka már 12 éves korában elhatározta, hogy divattervező lesz, tanulmányait is ez irányban végezte. Elvégzett például egy Textiljátékkészítő iskolát, majd Fazekas Valéria budapesti divattervező boltjában szerezett sok tapasztalatot.

A művészeti tanulmányait Németországban folytatta, felvételt nyert a müncheni divatiskolába, itt divattervező és grafikai szakon végezett 2007-ben. Tanulmányi évei alatt részt vett különböző divatversenyeken, Berlinben, Hannoverben, Münchenben. Valamint tervezett ruhákat színdarabhoz és egy filmprodukcióhoz. 2006 ban a Max Design Award győztese lett, ahol autóversenyzős ruhát tervezett.

Hegyi Wittermann Blanka 24 év után 2022-ben költözött vissza lányaival Magyarországra. Jelenleg fejlesztő gyógypedagógusként dolgozik a Benjamin Lakóotthonban. Hegyi Wittermann Blanka várja az érdeklődőket a kiállítására, reméli, hogy az alkotásaiban mindenki talál valamit, ami megérinti, és mindenkit arra biztat, hogy fedezzék fel a grafikáit.