(►) Édua és az emberiség
Kultúra

(►) Édua és az emberiség

Zádory Édua Amarilla ezer szállal kötődik Kiskunhalashoz, azonban már hosszú évek óta a világ legkülönbözőbb pontjain ejti ámulatba a komolyzene szerelmeseit. November közepén egy újabb nagy dobásra készül. Ekkor mutatja be ugyanis azt a hegedűversenyt, amit egy argentin zeneszerző kimondottan neki dedikált.

A Mauricio Charbonnier argentin zeneszerző által megálmodott hegedűverseny Az emberiség címet viseli. Klasszikusan 3 tételből áll, és megközelítőleg 25 perces a mű, melyet nagyzenekarral mutatnak be november 17-én, Patagóniában.

- Ebben a hegedűversenyben a zeneszerző azt a kérdést boncolgatja, merre is tart az emberiség, milyen elvek vezérlik a mai individualista embert. Szeretet, vágy, félelem és a halál. Auricio Charbonnier argentin zeneszerző nekem dedikálta ezt a művét, valamint Martin Fraile Milsteinnak, annak a karmesternek, aki Patagóniában fogja vezényelni a rio  negroi filharmonikus zenekarral. Most nyáron készült el a szerzemény. Szeretném majd több helyen is felajánlani, több zenekarral, Dél-Amerikában és majd Európában is – árulta el szerkesztőségünknek Zádory Édua Amarilla hegedűművész.

fotók: Bànhalmi Norbert

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig