(►) Élő adással, sok szereplővel ünnepeltük a magyar kultúra napját (galéria)
Kultúra

(►) Élő adással, sok szereplővel ünnepeltük a magyar kultúra napját (galéria)

Rendhagyó módon, egy élő televíziós adással ünnepeltük idén a magyar kultúra napját. A Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársai egy három órás, sokszereplős műsorral kedveskedett a nézőknek. A fellépők szemmel láthatóan is nagyon várták már azt, hogy megmutassák azt, mennyire szeretik azt, amit csinálnak. Rendhagyó kulturmisszió volt ez, amelyet a televíziós képernyők előtt és a világhálón is nagyon sokan néztek. 

A kultúra és a média egységét is megjelenítette az a három órás műsorfolyam, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából készült pénteken 15 és 18 óra között a Közösségek Házában. A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében, a járványügyi szabályok figyelembevételével több helyszínes, sokszereplős adás készült. Különböző műfajok adtak egymásnak randevút, a néptánc és a társastánc, a könnyűzene és a komolyzene, a vers, a homokanimáció, a csipkevarrás állt össze szórakoztató egésszé a három óra folyamán. Megmutatta a halasi kulturális élet sokszínűségét.

Jó volt látni a szereplőket, akik szemmel láthatóan is élvezték a fellépés minden pillanatát. A velük készült interjúk során elárulták, hogy bizony a pandémia miatt ritkán van lehetőség a fellépésekre és minden egyes találkozás örömet jelent számukra. A műsorban szerepelt Palásti Károly, a Lyra együttes, a Welcome Band, a Szilaj Citerazenekar, Farkas Éva csipkevarró, a Kiskun Táncegyüttes, a Halas Táncegyüttes, a Stúdió 2000 TSE, a Gaudium Quintett, a Bianconero Piano Duo, a Kiskunhalasi Népdalkör Egyesület, a József Attila Irodalmi Kör, Fekete Patrik, Lakatos Linda, Vígh Viktória, Sáli Levente képzőművész, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület képviseletében Tóbiás Anna.

Beszélgetést láthattak Fülöp Róbert polgármesterrel, Daróczi Csaba nemzetközi díjas természetfotóssal, Pál László újságíróval, Nánai Csabával, a Welcome Band alapítójával, Szécsiné Rédei Évával, a Csipkeház igazgatójával, Sári Katival, a József Attila Irodalmi Kör vezetőjével, Hajdók Zsókával, a József Attila Irodalmi Kör tagjával, Döme Ottóval, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület vezetőjével, Nagy-Apáti Ivettel, a Halasi Média és Kultúra Kft. ügyvezetőjével. Aki nem tudta megnézni az élő adást, az szombaton és vasárnap 21 órától megteheti felvételről a Halas Televízióban. Online pedig IDE kattintva érhető el a teljes műsor.