Élt-halt az orrszarvúkért - könyvbemutató a Közösségek Házában
Kultúra

Élt-halt az orrszarvúkért - könyvbemutató a Közösségek Házában

Gyöngyi Krisztián ökológus élete és küzdelme az ikonikus faj megmentéséért áll Balogh Boglárka, napokban megjelent könyvének címlapján, amit elsősorban Bedő Orsolya, Krisztián felesége visszaemlékezései segítségével írt meg. Az orrszarvúk hajnala című könyv bemutatója Kiskunhalason, a Közösségek Házában, a Forrás – Új Tükör Klub programjának keretében lesz jövő kedden, 18 órai kezdettel. A belépés díjtalan. (címképen Krisztián egy 2008-as perui kaland közben)

Gyöngyi Krisztián Kiskunhalason született, itt végezte alapiskoláit, és a Tekóban tett érettségit követően nem sokkal valósította meg azt a kalandos, világjáró életet, amelyről nagyon sokan álmodoznak ifjú korukban, de csak nagyon kevesen merik és képesek azt valóra váltani. Neki sikerült, méghozzá nem akárhogy. A földgolyó óceánjait járva, a tengerész élet szépségeit és nehézségeit évekig megélve váltott egy még kalandosabb életformába, amit a tudományos és kutató munkával összegyúrva emelt a legfelsőbb szintre.

Az orrszarvúk hajnala című könyv borítója

Gyöngyi Krisztián számos képzés, gyakorlati tapasztalat és diplomaszerzés után az orrszarvúak nemzetközi hírű szakembereként járta Afrika rezervátumait és segítette a faj fennmaradásának esélyeit. Krisztiánt az afrikai bennszülöttek úgy nevezték, „RHINOMAN”. A nemzetközi szinten elismert magyar állatvédő és kutató szakember életét éppen egyik védence pecsételte meg 2017 nyarán, egy tragikus balesetben, amelyről hírportálunk akkor beszámolt és ide kattintva érhető el!

Krisztián 43 évesen vesztette életét az Akagera Nemzeti Park területén, Ruandában. Életét, munkásságát, fényképes dokumentációval rögzítette a kiadványba Balogh Boglárka, Krisztián özvegye, Bedő Orsolya visszaemlékezései alapján. Az orrszarvúk hajnala című könyv bemutatója Kiskunhalason, a Közösségek Házában, a Forrás – Új Tükör Klub keretében lesz a szerzők jelenlétében szeptember 20-án, kedden 18.00 órai kezdettel. A könyvbemutatót követően, megvásárolható a kötet, amit kérésre dedikálnak is a szerzők.