Én hordom a bal cipőt
Kultúra

Én hordom a bal cipőt

Ez volt annak a kiállításnak a mottója, amelyre nagyon sokan voltak kíváncsiak pénteken este a Közösségek Házában. Bácsalmási Gabriella és Ábrahám Krisztina „Egy elfelejtett szó” című közös tárlatát rendhagyó módon a két alkotó tánca nyitotta meg.

Bácsalmási Gabriella így vall erről:
- Ez a jelenet a születésről szólt, nemcsak a fizikai megszületésről, hanem amikor megszületünk, mint egy önálló személy. Ahogy a köldökzsinórt is el kellett vágni, amikor már megszűnt a funkciója, úgy a jelenlegi kötöttségeinkből is fel kell szabadulnunk. Érdekes kérdés az is, hogy ki tud szabadítást hozni. Lehet, hogy a látszólag tolószékhez kötött ember tud segítséget adni a látszólag épkézlábnak.
Ez a közös tárlat egy nagy bátorságpróba is. Bácsalmási Gabi számára, azért, mert végre tett valamit az álmaimért, és nem hagyta őket hiábavalóan elúszni. Kriszti, pedig a szenvedélyét: az alkotást hagyta teljes mértékben kibontakozni a képekben. Az alkotások az anyaság, a nő, a szerelem témakörét ábrázolják. Tánc, a dráma, az alvás, az emberpár ilyen és hasonló címekkel találkozhatnak Gabi művei között. Szeretet, szerelem, remény és a legszebb álom, néhány cím Kriszti festményei közül.

Kiállításmegnyitó

Ajánljuk mindenki szíves figyelmébe, azt a sok szeretetet, vidámságot, mosolyt, amit a két alkotó Bácsalmási Gabriella és Ábrahám Krisztina az ecsetvonások közé a kiállítást megtekintőiknek rejtett.
Szöveg: Vadkerti Mónika
Fotó: Anda Péter

További fotók a megújult Facebook oldalunkon találhatók.

 

{facebookpopup}

Még több cikk

Sose halok meg?

Sose halok meg?