Eszeveszett primadonnák
Kultúra

Eszeveszett primadonnák

A színházi vígjátékok egyik legklasszikusabb humorforrása az, amikor egy férfi női ruhákba bújva kerül különféle kalamajkákba. Esetünkben nem egy, hanem mindjárt két férfi ölt magára hölgyeknek szánt szetteket. A tavaszi színházi évad első estéjén a Pesti Művész Színház előadását láthatta a kiskunhalasi publikum.

A Nyakig a slamasztikában alcímet viselő darab remek nyitánya volt a 2024-es tavaszi színházi évadnak. A Városi Filmszínház nézőtere színültig megtelt érdeklődőkkel. A két felvonásos, humoros előadás sok-sok nevetést tartogatott.

- Sok olyan darab van, ahol a fiúk azzal próbálkoznak, hogy lányruhába bújva érjenek el valami hőn áhított célt. Bevallom őszintén, én ezt a humorforrást eléggé elavultnak tartottam az elején. De aztán bemutattuk az előadást, azóta pedig folyamatosan járjuk vele az országot és azt láttam, hogy a közönség mindenhol imádja. Nem lehet tévedni ezzel a darabbal, mert pillanatok alatt megmozdulnak a rekeszizmok a közönségnél, úgyhogy fejet kellett hajtanom és elismernem, igenis működhet még századjára is egy ilyen történet – fejtette ki Egyházi Géza színművész.

A darab másik női ruhába bújt férfi főhősét Csengeri Attila formálta meg. Az ő karaktere még szerethetőbb, hiszen bármennyire is utálja eredetileg az ötletet, hogy női ruhában kell flangálnia, a sztori végén már teljesen hitelesen játssza a gazdag nagynéni örökségére várakozó csalót.

Czető Roland hangja sokaknak lehet ismerős, hiszen számtalan filmben és sorozatban hallhattuk szinkronszínészként. Ezen az estén egy hősszerelmest alakított, aki mindent megtenne annak érdekében, hogy feleségül vehesse azt a lányt, akibe titkon már régóta szerelmes. Az sem zavarja, hogy apja nem nézi jó szemmel ezt a bimbózó kapcsolatot.

A darab végére aztán persze minden a helyére kerül. A csalók lebuknak, nincs értelme tovább tettetniük, hogy hölgyek. Ennek ellenére nem büntetést, hanem szerelmet kapnak jutalmul, így a happy end ezúttal is garantált.

A színművészekkel készített interjúinkat csütörtökön este láthatják az érdeklődők, a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában.