Évkezdő csendes nap Kiskunmajsán
Kultúra

Évkezdő csendes nap Kiskunmajsán

A kiskunhalasi református oktatási intézmények tanárai a szanki tagintézmények pedagógusaival kiegészülve együtt töltettek egy bő délelőttöt a tanévre való lelki ráhangolódás jegyében, közel 150 fővel, a házigazda kiskunmajsai református gyülekezet vendégszeretetét élvezve.

 
A lelki üzenetet, a közösségépítő játékokat a lelkészek vezették. A napindító gondolat a 133. zsoltárból származik, amely az egységben rejlő áldásról és erőről szólt, amelyhez sokszor nehéz út vezet, de mindenképpen érdemes ezért tenni, imádkozni. Egy szabadtéri játék keretében a majd 150 főnyi résztvevő azt élhette át, hogy miként lehet eljutni a kitűzött célunkig úgy, hogy közben keresztezzük egymás útját, de mégsem „teszünk kárt a másikban.”
 
A főigazgatói beszédben Bödecs Pál arról beszélt, hogy a pedagógusoknak „kényeztetésre” van szükségük egy olyan világban, ahol egyre több adminisztratív feladat, szigorodó szabályok, egyre figyelemigényesebb tanulócsoportok nehezítik a hivatásuk végzését. Ezek után a nap főelőadója vetített képes előadásában a tehetséggondozás tudományába és gyakorlatába engedett betekintést. A színvonalas előadást jó hangulatú közös ebéd zárta.
 
Szöveg-fotó: Édes Árpád