Ezer halasi a színházban
Kultúra

Ezer halasi a színházban

A kiskunhalasi moziban több mint ezren tekintették meg szerdán a Körúti Színház előadásait. A társulat délelőtt is és délután is kétszer vitte színpadra Csukás István Ágacska című zenés mesejátékát. Este a Katyi című zenés darabot játszották szintén nagy sikerrel, telt ház előtt a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében.

 
Az Ágacska című mesejátékot Galambos Zoltán, a Körúti Színház igazgatója rendezésében tekinthették meg a gyerekek és kísérőik a Városi Filmszínházban. Az előadás szereplői együtt hiszik, és együtt álmodják az életet a mesedarabban, amelyben egy viharban letört kis faág keresi a helyét a világban. A keresésben mellé szegődött barátai szintén valami lényegesre keresik a választ, és jobbá akarnak válni. Vágyuk teljesül, de hibáikkal együtt is mind szerethetőek. E tanulságot négy helyi bemutató alkalmával nyolcszáz halasi gyerek számára közvetítette a zenés darab.

A Katyi című vígjátékot Placskó Emese, Fila Balázs, Gyebnár Csekka, Tahi Tóth László főszereplésével mutatta be Halason a Körúti Színház az esti előadás kétszázhatvan fős közönségének. A darabot Soóky Margit regényéből Galambos Zoltán írta és rendezte.

A történet szerint Kató színésznő szeretne lenni, de a felvételije nem sikerül jól, ezért a bizottság elnöke eltanácsolja a pályáról. Kató, hogy bizonyítsa tehetségét, kitalál magának egy figurát. Katyiként cselédnek áll és elszegődik mindenesnek az elnökhöz, felforgatva az életét.

- Kató erős, karakán, makacs lány, és nagyon tudja, hogy mit akar. Az akarata érvényesítéséért bármit képes keresztülvinni. Ha megalázzák és kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon – mondta az általa megformált karakterről Placskó Emese. – Én először megsértődök, viszont utána megyek a falnak… - tette hozzá a fiatal és tehetséges színésznő. A Halasmédia érdeklődésére elárulta: nagyon szereti azt a korszakot – a 920-as, 930-as éveket -, amikor a darab játszódik. Nosztalgikus, lassú, méltóságteljes.

- A darabokat, amelyek ebben a korban vannak elhelyezve, hihetetlen finom humorral szőtték át. Ettől a helyzetkomikumok, a karakterek, a dalok nagyon-nagyon a helyükön vannak – jellemezte a korszakot Placskó Emese.

- A közönség általában a szórakoztató, vidám előadásokat kedveli, ennek megfelelően igyekszünk bérleteseink és jegyvásárlóink igényeit kielégíteni – mutatott rá Gregussné Modok Annamária, a halasi színházi évad kínálata kapcsán, a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. képviseletében.

IDE kattintva tekinthetők meg a helyszínen készített fotóink.

Szöveg: Pál László
Kép: Pozsgai Ákos