Felsővárosi öko hét
Kultúra

Felsővárosi öko hét

Takarítással, hulladékgyűjtéssel és virágültetéssel készült a közelgő Föld napjára - április 22. - a Felsővárosi általános iskola. A tavaszi szünidő előtti napot pedig olyan programokkal töltötték melyek a környezettudatos magatartást helyezték középpontba.

 
A diákok többek között ellátogattak az Eskü téren található, a szabadkéménye miatt a térségben egyedülállónak számító Tájházba. Itt Végső István kalauzolta körbe a fiatalokat.

Nem csak a régi épülettel és használati eszközökkel, hanem Kiss Ferencné visszaemlékezései nyomán a hajdani tanyasi élettel is ismerkedtek a fiatalok. Ákossy Zoltán pedig egy népi művészetről a fafaragásról tartott előadást.

tajas02

A Tájházi program csak egy része volt a Felsővárosi iskola öko hetének és a Barátunk a Föld, barátunk az ember elnevezésű projektnapnak. Az intézményben már nagy hagyománya van a környezettudatos nevelésnek – mondta Juhászné Czinkóczi Éva igazgatónő. A pedagógusok úgy érzik a gyerekeken keresztül még a szülők szemlélete is formálódik.

Az öko hét során a lovas-, valamint a szőlő és borkultúrával is ismerkedtek a fiatalok, voltak kézműves foglalkozások, különös kísérletek, de a mézlovagok is felkeresték az iskolát.

Szöveg-fotó: Fehér Erika

Még több cikk

Dallista Szandival

Dallista Szandival