Füzér József és karikatúrái „hazaérkeznek”a halasi Közösségek Házába
Kultúra

Füzér József és karikatúrái „hazaérkeznek”a halasi Közösségek Házába

Karikatúrák sokasága költözik be pár hétre a kiskunhalasi Sétáló utcai Közösségek Háza kiállítóterébe. Humoros, szókimondó, görbe tükröt mutató vagy éppen elgondolkodtató rajzokból nyílik kiállítás március 21-én, csütörtökön 17 órakor. A neves lapokban publikáló kiskunhalasi születésű alkotó a nyitó eseményen pódiumbeszélgetés keretében beszél életéről, munkásságáról, a városhoz fűződő emlékeiről.

Füzér József karikatúráit a Hahota, a Füles, a Ludas Matyi, a Népsport, az Esti Hírlap és számos kiadvány hozta le az évek során. A kiskunhalasi kiállításra ellátogatók több mint száz rajzot vehetnek szemügyre, a szemfülesek még halasi helyszíneket bemutató képeket is észrevehetnek.

Füzér József szinte hazaérkezik a Közösségek Házába, hiszen egykoron a jelenlegi udvar helyén volt az otthona. Ars poéticája: mindenkor komolynak látszani, de isten őrizzen a komolyságtól.

A tárlat anyagát maga az alkotó, Füzér József hozta Halasra és már megkezdődött a kiállítás berendezése. Akik szeretik a humort és a karikatúrákat azoknak mindenképpen érdemes ellátogatnia a kiállításra. A tárlatnyitón Jáger Levente újságíró beszélget az alkotóval, aki a karikatúrák mellett az ügyvédi pályán is helyt állt.