Grecsó Krisztián a könyvtárban
Kultúra

Grecsó Krisztián a könyvtárban

Az ünnepi könyvhét keretében Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő lesz a Martonosi Pál Városi Könyvtár vendége június 2-án. A közönségtalálkozóval egybekötött program 18 órakor kezdődik.

 
Grecsó Kriszián alkotói pályáját verseskötetekkel kezdte, az igazi sikert a Pletykaanyu című elbeszéléskötete hozta meg 2001-ben. Az első, Isten hozott című regényét (2005) három nyelvre fordították le. Ma már főként prózát ír. 2006-tól a Békéscsabán megjelenő Bárka szerkesztője, később a Nők Lapja vezetőszerkesztője, a Szépírók Társaságának alelnöke volt. 2009-től az Élet és Irodalom munkatársa.

Eddig nyolc önálló kötete jelent meg, de írt forgatókönyvet (Hasutasok, Megy a gőzös) és színdarabot is. Drámáját, a Cigányokat (2010) Máté Gábor rendezésében játssza a budapesti Katona József Színház. A Mellettem elférsz (2011) című regénye a nyolcadik kiadásnál tart, a belőle készült színdarabot a bécsi Theater Brett mutatta be 2014 tavaszán.

Az idei könyvhétre megjelent Megyek utánad című legújabb regényét május 18-án a Katona József Színházban mutatták be Dés András és Dés László közreműködésével.