Gyermeknapi kalandozások
Kultúra

Gyermeknapi kalandozások

Az egész Lovasbázis gyermekzsivajtól lesz hangos május 25-én, vasárnap. A hatalmas területen jobbnál- jobb programokkal, ügyességi feladatokkal, kalandtúra állomásokkal várjuk a családokat. A táncos és sportbemutatókon kívül, különleges lovas karusszelt, tűzoltó-, mentő- és lovasrendőr-bemutatót is láthatnak majd a kilátogatók.

Már a helyszín is különleges, hisz a Lovasbázisnak van egy varázslatos hangulata, világa, amit kevesen ismerhetnek. Most azonban szinte minden szegletét bejárhatják majd a gyerekek a kalandtúra állomások során. Az istállók mellett a nagy fákon kerül felállításra a mászóliget, melyet biztosan nagyon fognak élvezni a kihívást kereső, bátor gyerkőcök. De ugyanilyen népszerű lesz a fedett lovardában felépített szalmabála-labirintus is, mely izgalmas és érdekes játéklehetőségeket rejt magában. Biztonságos helyen kipróbálhatják a gyerekek az íjászkodást is, de a tűzoltóautónál is várhatóan sokan lesznek, hisz itt célba locsolás lesz például a feladat.

A füves pályán kerül felállításra a gyermeknapi színpad, ahol egymást váltják a produkciók. Többek között a Halasi Fitnesz Egyesület, a Kiskun és a Halas Táncegyüttes, a Stúdió 2000 TSE és a Fun Dance csapat is szórakoztatja majd a nézőket. Tervek szerint a napot a Zabszalma együttes koncertje zárja 17 órakor. Hat fős együttes élő zenei műsorral készül a halasi gyerekeknek. Mesehősök helyett, a természet csodáit, a növények életét, az évszakok váltakozásával megújuló gyermeki világot hozzák el a kicsiknek- nagyoknak egyaránt.

Hazánkban 1931-óta ünnepeljük ezen a napon a gyermekeket, amit mindig május utolsó vasárnapján tartanak. Így lesz ez Kiskunhalason is. A Lovasbázis kapui kora délelőtt megnyílnak a gyerekek előtt, és birtokba vehetik az egész területet. A belépés mindenki számára ingyenes!

Vadkerti Mónika