Halas Pécsre is utazott

A sikeres budapesti hungexpós szereplés után az elmúlt hétvégén a Pécsi Utazás Kiállításon és Vásáron képviseltetette magát Kiskunhalas a csipkével, valamint a Halasi Média és Kultúra Kft. turisztikai kiadványaival. A cél ezúttal is városunk népszerűsítése, az érdeklődés felkeltése volt településünk iránt.

 
A 19. Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár több ezer utazási ajánlatot kínált egy helyen, a Zsolnay Kulturális Negyedben március 7-től 9-ig. A Fair-Expo Kft. szervezésében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye volt a kiállítás és vásár, melyet évről évre több ezer látogató tekint meg. Ezen alkalmakkor meg lehet nézni a kikapcsolódási lehetőségeket és az üzleti utak kínálatait is.

A Zsolnay Kulturális Negyed aktívan részt vett a promóciós munkálatokban, továbbá lehetőséget biztosított a kiállítóknak az intézmény szervezett megtekintésére. Alkalmat biztosítottak a helyi, régiós és belföldi turisztikai ajánlatok, szálláshelyek megjelenésére is, melyek iránt egyre nő az érdeklődés.

Városunkat a 112 éves halasi csipke képviselte a vásáron. A látogatók kérdéseire Kiliti Zsuzsanna, a Csipkeház igazgatója válaszolt.

- Új színfolt volt a kiállításon Kiskunhalas, érdeklődtek iránta. A csipkét már ismerték, és sokan jelezték, hogy ellátogatnak a városba – foglalta össze tapasztalatait Kiliti Zsuzsanna.

A Halasi Média és Kultúra Kft. turisztikai kiadványai szintén elérhetőek voltak a vendégek számára a 19. Pécsi Utazás Kiállításon, sok hasznos információval szolgálva városunkról.

Szöveg: Pál László
Fotó: Szenczi Lajos