Halason járt az Omega
Kultúra

Halason járt az Omega

Az ötvenharmadik évünket tapossuk, eddig 7-8 féle zenei stílust próbáltunk. Ez a legutóbbi az oratórium, amelyet a halasiak is láthatnak, hallhatnak majd. Jól kipróbált műsorral érkezünk március 14-én - mondta szerda délelőtti, Sóstó csárdában megtartott sajtótájékoztatóján Kóbor János, az Omega énekese. A zenekar halasi kötődésű producere, Trunkos András hozzátette: neki személy szerint is fontos volt, hogy az Omega a városunkban zenéljen.

 
Oldott hangulatú, kötetlen sajtótájékoztatót tartott az Omega Oratórium kiskunhalasi szereplése kapcsán a Sóstó Csárda. A beszélgetésen itt volt Benkő László billentyűs, Kóbor János énekes és Trunkos András, a zenekar halasi kötődésű producere is.
 
 
Kiderült, régóta tervezték már a zenészek azt, hogy felénk is játszanak. Különösen fontos volt ez Trunkos Andrásnak, aki elmesélte maga sem gondolta volna a hetvenes években, a főtéren, a mozi előtti padon üldögélve, hogy egyszer az Omegával dolgozhat majd.
 
 
Benkő László billentyűs szerint évtizedekkel ezelőtt, amikor az Omega története elkezdődött, nem hitték volna el, hogy idáig jutnak. Az emberek szeretete hihetetlen erős, úgy jellemezte ezt a kiváló zenész, hogy amikor az utcán sétál úgy érzi, mindenki a barátja, vagy éppen a testvére. Az oratóriumról szólva azt mondta, hogy a templom egy olyan közösségi tér, ahol ez a zene érvényesülhet.
 
 
Kóbor János énekes arról beszélt, hogy igen befogadóak voltak az egyházak, többek között Bábel Balázs érsekkel is egyeztettek a templomi koncertekről. Ő is azt emelte ki, hogy az oratórium igazán ebben a környezetben éri el hatását. Mint minden templomot, ahol fellépett a zenekar, a halasi helyszínt is megtekintette az Omega a műszaki stábbal együtt. Kóbor János elismerően szólt a református templomról, amelynek hasonló adottságai vannak, mint a debreceni nagytemplomnak.
 
 
Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester is személyesen köszöntötte Kóbor Jánosékat. Elmondták, hogy nagy örömmel fogadták a koncert hírét és a terveik szerint ott lesznek majd a március 14-ei Omega Oratóriumon.
 
A tájékoztató végén szépen gyűltek az aláírások a régi bakelitlemezek borítóin, illetve a koncert míves plakátjain. (További részletek az esti Híradóban.)
A teljes fotógaléria megtekinthető a Halasmédia MEGÚJULT FACEBOOK OLDALÁN.

Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos
{facebookpopup}