Halasról szólt a harmonika (galéria)
Kultúra

Halasról szólt a harmonika (galéria)

Harmonika szótól, fúvós zenekari koncerttől volt hangos szombaton délelőtt Kiskunhalas Város központja. Kardos Zsolt harmonika előadó szervezésében térzenét tartottak délelőtt 11 órától a Bethlen Gábor téren. Az alkalmi harmonikás együttes mellett az eseményen a Halas Concert Band is fellépet. A közönség imádta a térmuzsikát és az alig félórás rögtönzött koncert előadóit alig engedte el a befejezéskor. A harmonikások hangszerkiállítást is rendeznek és este koncertet adnak a Tiszti Klubban.

Jó két hete adott hírt a Halasmédia a most szombati Halasról szól a harmonika című eseményről, amit Kardos Zsolt kiskunhalasi származású harmonika előadó szervezett. Akkor térzenét, hangszerkiállítást és beülős koncertet ígért Zsolt. Az ígéretet beváltotta az ismert halasi zenész családból származó fiatalember április 20-án.

Érdeklődő nézőktől övezve harmonikások csoportja a mozi előtt

Halas főterére szombaton délelőtt 11 órakor masírozott be a tucatnyi zenészből álló harmonikás csapat Kardos Zsolt vezetésével. Őket a Halas Concert Band várta és jó 150 fős tömeg. Hatalmas tapsot kaptak az érkezéskor és persze azt követő vegyes koncerten is. 

Kardos Zsolt szervező köszönti a megjelenteket

A harmonikás rendezvény résztvevőit Kardos Zsolt szervező mutatta be és nagy örömének adott hangot, hogy az elképzelését megtudta valósítani. Ebben a Magyarországi Harmonikások Kulturális Egyesületétől kapott óriási segítséget, akik igazából a szokatlanul nagy harmonikás „tömeget” biztosították. Vezetőjük Cserna Gábor is rövid időre mikrofont ragadott és bemutatta az egyesületet a közönségnek.

Szente Alfonz vezényelte a Halas Concert Band-et

Kevés beszéd, sok zene, így lehet jellemezni a főtéri harmonikás és fúvós együttműködést. A Halas Concert Band-et Szente Alfonz vezényelte és ismert, népszerű, fülbemászó slágereket illesztettek a repertoárba. A műsorrendben felváltva hol a fúvósok, hol a harmonikások lepték meg a lelkes közönséget. A mintegy félórás köztéri zenélést alig engedte befejezni a közönség. Hatalmas vastapssal jutalmazták a nézők a zenészek előadásait.

Kardos Zsolt és a harmonikás csapat zenél

A Halasról szólt a harmonika című rendezvény egész nap tart. Bázisuk a Tiszti Klub, ahol ingyenes harmonika kiállítás is várja az érdeklődőket. Este beülős koncertet tartanak szintén a Tiszti klubban. A főtéri zenélést a Halas Televízió részben rögzítette, amit a jövő heti Kultúrkép című magazinban láthatnak az érdeklődők.

A közönség elragadtatva hallgatta az előadásokat és tapssal jutalmazta a zenészeket

Kép-szöveg: Kovács Iván