Idősek Bálja Oszvald Marikával
Kultúra

Idősek Bálja Oszvald Marikával

Minden évben október 1-jén tartják az idősek világnapját. Kisszálláson, a művelődési házban már ezt megelőzően báloztak. A rendezvényen Oszvald Marika Kossuth-díjas színész- és operetténekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társaságának örökös tagja lépett fel műsorával. Előadása előtt beszélgettünk vele.

- Kisszállásra, az Idősek batyus báljára kapott meghívást. Hoztak ide sokféle földi jót. Milyen ételeket szeret?

- Ma nem volt ebéd, mert délután 2 óra van, és már régen elindultam otthonról. Tényleg lucullusi tálak vannak itt az asztalon édességekből, gyümölcsökből meg mindenféle rágcsából. Én ilyenkor nem is tudok enni, majd fellépés után. Tele hassal nem lehet énekelni (nevet). Jöttem, hogy jókedvet csináljak.

- Elkezdődött az őszi évad, végre talán teljes lehet korlátozások nélkül. Milyen felkéréseket kapott a színházaktól?

- Idén az Operettszínházban nincs bemutatóm, de van Dunaújvárosba meghívásom az Egy csók és más semmibe. Schön Tóni ziccerszerepét kaptam. Nagyon sok munkám van. Játszom a Hegedűs a háztetőn, a Marica grófnő, a János vitéz, a Mágnás Miska előadásaiban. Van egy kétszemélyes darabunk Fodor Zsókával, egy négyszemélyes Tallós Rita színházában Öreglányok címmel. Rengeteg felkérésem van, televízióba is hívtak. Még szappanoperában is leszek.

- Idén kerek születésnapot ünnepelhetett. Hogyan telt?

- Nem vagyok ünneplős típus. A családban összejöttünk, a színházban is volt köszöntés Debrecenben. Terveznek ünnepséget még az idénre nekem, mert 50 éve vagyok a pályán, az Operettszínházban. Minden nap, amikor fellépek, és a közönséggel vagyok, én annyi ünneplést kapok.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap október 5-i számában olvashatják.