István meséket írt Indiáról
Kultúra

István meséket írt Indiáról

- Mindig is különlegesnek találtam az India szokásokat és kultúrát. Innen jött az ihlet, hogy legyen a könyvsorozatom első állomása ez a kontinensnyi ország- nyilatkozta a Halasi Tükörnek Csonka István, akinek a közelmúltban jelent meg a kötete. A kiskunhalasi fiatalember már tervezi a folytatást is.

Üde színfolt a mai mobiltelefonos, közösségi médiumoktól átitatott korban az, ha valaki könyvet ír. A kiskunhalasi Csonka István erre vállalkozott, ráadásul nagyon szép eredménye lett az elhatározásának.- Sokáig olyan munkakörben dolgoztam, ahol úgy éreztem, hogy a kreatív énem teljesen el van nyomva. Azt éreztem, hogy szükségem van arra, hogy valami maradandót és szépet alkossak. Így kezdett bennem kialakulni az érzés, hogy írjak egy könyvet. Azért választottam a mese műfaját, mert mint kezdő író, a gyerekeknek könnyebb olyat alkotni, amit egyszerűen megkedvelnek. Tőlük kaphatok olyan önbizalmat, ami arra sarkal, hogy tovább folytassam az utamat ezen az ösvényen- nyilatkozta a Halasi Tükörnek adott interjújában István. 

A könyv 20 rövid történetet tartalmaz, mind kapcsolódik valamilyen szinten az indiai kultúrához.Csonka István azt is elárulta, hogy már készül a a folytatás, a The Best Tales of Hungary, vagyis a Magyarország legjobb történetei. (A teljes interjú a Halasi Tükör május 29-i számában olvasható.)