János és Erik első közös tárlata
Kultúra

János és Erik első közös tárlata

Két tehetséges tompai fiú alkotásaiból nyílt kiállítás a MÁV Székházban. János és Erik először csak saját maguk szórakoztatására rajzoltak és festettek, azonban pedagógusaik hamar felfigyeltek tehetségükre, most pedig már első saját tárlatukon mutathatták be képeiket.

Zene, rajz, festészet és vers találkozott azon a kulturális eseményen, ahol két tompai általános iskolás fiatalember alkotásait mutatták be a közelmúltban, a MÁV Székházban.

- Egy Tompán megrendezett eseményen találkoztam először Jánossal és Erikkel. Kiderült, hogy mindketten nagyon szeretnek rajzolni, alkotni. Én ígéretet tettem nekik, hogy lesz egy kiállításuk Kiskunhalason. Nagyon szép rajzokat válogattunk össze, bárki megcsodálhatja, milyen csodálatos is a gyermeki fantázia, ami megihlette ezeket a képeket. Én azt gondolom, hogy ha ezzel a tárlattal csak azt elértük, hogy életük hátralévő részében szeretnek majd alkotni, már megérte – fejtette ki Kollár Tímea az esemény szervezője.

A nap egyik főszereplője, Csernák János saját bevallása szerint nagyon izgult, hiszen ez volt élete első olyan kiállítása, amikor a tompai emberek mellett más is megtekinthette legféltettebb alkotásait.

- Nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdtem elsajátítani az alkotás folyamatát. Kétéves lehettem, mikor kaptam egy rajztáblát és én onnantól számítom a kezdeteket. Most különleges ez a nap, mert nem volt még ilyen kiállításom, remélem, tetszik majd az embereknek valamennyi képem – mondta János.

A tárlatot Ercsi Dániel nyitotta meg, aki azt mondja, számára nagy öröm volt végignézni a színes képeken.

- Ahogy megláttam a képeket, mindjárt az jutott eszembe, milyen kreatívak ezek a fiatalok. Ők lesznek a jövő nemzedék alkotói, ezért is fontos, hogy az ilyen kiállításokkal teret engedjünk a bemutatkozásuknak. Bízom benne, hogy még sok hasonló tárlaton vehetek majd részt – nyilatkozta a kiállítás megnyitója.

A helyszínen készült felvételeinket és interjúinkat a Kultúrkép magazin most csütörtökön este fél 8-kor kezdődő adásában láthatják majd az érdeklődők.