Játékos, interaktív író-olvasó találkozó
Kultúra

Játékos, interaktív író-olvasó találkozó

A Zöld-híd Egyesület meghívására érkezett városunkba K. László Szilvia író, költő, dalszövegíró, gyógypedagógus, aki 22 éve publikálja alkotásait. Szívéhez legközelebb az óvodás korosztály áll, ezért őket szólította meg itteni programjával is. A Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde intézményeiből több mint 100 gyermek érkezett az interaktív és játékos író-olvasó találkozóra.

- Tudatosan választottuk az Állatok világnapját, mert az óvodáinkban a gyermekek és az óvodapedagógusok ezt a környezetvédelmi jeles napot nagyon szeretik, eredményes projekteket valósítanak meg minden évben a 7. környezetvédelmi kompetencia jegyében. Hálásan köszönjük - a szülők mellett - Kiskunhalas Város Önkormányzatának a program megvalósításához nyújtott támogatását – mondta Mongyi Marianna, mesterpedagógus, a Zöld-híd Egyesület elnöke.

Az írónő legújabb kötetét, a Rovartelep lakói című könyvét mutatta be.  Elhangoztak vidám történetek, versek és mesék, amelyek jókedvre hangoltak, derűs pillanatokat szereztek a gyermekeknek, megmutatták a barátság erejét, az egymásnak segítés fontosságát.

A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek környezetében élő rovarok, hangyák, méhecskék, katicák, pillangók, tücskök és a többi állat védelmére. A mesék, versek érzékenyítették az óvodásokat a kis állatok szeretetére és tiszteletére. Mint a helyszínen elhangzott, fontos, hogy a gyermekek megértsék, hogy a rovarok hasznos, szorgos munkásai Földünknek, már óvodásként is tehetnek a megmaradásukért.

Az írónő ösztönözte a zöld óvodákat, további kreatív megoldások megvalósítására, például bogárhotel, rovarpárosító létrehozására, amelyek mind-mind az állatok védelmét szolgálják.