(►) Jól ismert versek, megzenésítve
Kultúra

(►) Jól ismert versek, megzenésítve

Már több évtizede annak, hogy a Lyra együttes A magyar kultúra napja alkalmából évindító koncertet tart. Ezúttal az egyik belvárosi vendéglátóhelyre várta az érdeklődőket az öttagú csapat.

A repertoárban most hosszú ideje nem játszott szerzemények és újabb alkotások is szerepeltek. Mint Csorvási Zoltántól, a zenekar alapítójától megtudtuk, sikeresen zárták a 2023-as évet és erre az esztendőre is bőven vannak terveik.

- A január egy nagyon hosszú hónap, amikor minden pihen, minden csendes. De szerencsére van egy nagy esemény ebben a hónapban, ez pedig A magyar kultúra napja. Ilyenkor mindig tartunk egy koncertet, ami számunkra egyben egy évnyitó fellépés is. Jó volt a 2023-as évünk és idén is mindent elkövetünk majd, hogy remek éve legyen a Lyrának. Kiskunhalashoz mindig is hűek voltunk, és szerencsére sok fellépésünk van, városi rendezvényeken, egyéb programokon – nyilatkozta Csorvási Zoltán.

Jeszenszky-Sebők Judit, a zenekar énekesnője is fontosnak tartja, hogy a kultúra napján, de minden más fellépésükön is igazi értéket képviseljenek.

-  A zenekarnak mindig is ez volt az alapja, a fő célkitűzése. Ebben a rohanó világban picit le kell lassulnunk, és kulturált zenét átadnunk a hallgatóinknak. Az általunk megzenésített versek bízom benne, valódi értéket képviselnek. A magyar kultúra napja alkalmából klasszikusokat is játszunk, de előveszünk ritkábban műsorba kerülő darabokat is – fejtette ki az énekesnő.

A koncertről a Halas Televízió csütörtök esti Kultúrkép magazinjában láthatnak összefoglalót az érdeklődők.