Jótékonysági lemezbemutató
Kultúra

Jótékonysági lemezbemutató

St. Martin legújabb, Syrinx című lemeze zenei anyagát már jól ismert szerzeményekkel együtt mutatja be május 30-i kiskunhalasi koncertjén. A jótékonysági előadás 19 órakor kezdődik a református templomban.

A zeneszerző-előadóművész legfrissebb CD-jének hanganyaga főként pánsípos dalokat tartalmaz az elmaradhatatlan szaxofonok ismerős hangzásával fűszerezve. Hamarosan ízelítőt kaphat szerzeményeiből a helyi közönség.

St. Martin jótékonysági koncertje bevételével a Kiskunhalasi Református Egyházközség fenntartásában öt éve működő Benjámin Lakóotthont támogatja. Az intézmény 12 halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő személynek nyújt családias jellegű tartós bentlakásos ellátást ápoló-gondozó céllal.

- Eddig huszonkét lemezem jelent meg, a legújabb a Syrinx. Szeretném, ha minél többen megismernék, ez nyolcvan százalékban pánsípos szerzeményeket tartalmaz, de a halasi koncertemen nem csak a pánsípos dalok lesznek előtérben. A műsort igyekezni fogok úgy összeállítani, hogy a pánsíp és a szaxofon fele-fele arányban szóljon. Színes a kínálat. Az előadásom számai az új albumra és a régi, ismert szerzeményekre épülnek – árulta el érdeklődésünkre Szentmártoni Imre. - Az est vendége lesz a kiskunhalasi Lorántffy Zsuzsanna kamarakórus, mellyel közös dalt tervezünk. Ez a műsorszám a koncert egyik különlegességének ígérkezik – tette hozzá a művész, aki a szervezőkkel együtt szeretettel vár minden érdeklődőt előadására.

Kép-szöveg: Pál László