Karácsonyi dalok és indiai mese a főtéren
Kultúra

Karácsonyi dalok és indiai mese a főtéren

Az Adventi tér programsorozat negyedik estéjén, hétfőn két oktatási intézmény diákjai és pedagógusai álltak közönség elé a Bethlen Gábor téren. Először a kunfehértói Borostyán Waldorf Iskola, majd a Fazekas Mihály Általános Iskola lépett színpadra zenés műsorával.

Hétfőn délután fél ötkor a kunfehértói Borostyán Waldorf Iskola műsorával indult a fellépések sora. A fiatalok és tanáraik egy indiai mesét mutattak be.

A történet mellett nagy hangsúlyt kaptak az autentikus jelmezek és a zene is. Műsorukban több indiai dal is felcsendült, zongorakísérettel. Az összeállítás végén a jelenlévők nagy tapssal jutalmazták a látottakat, hallottakat.

Este hattól már a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola szereplőié volt a színpad, sőt az az előtti terület is, hiszen egy teljes énekkar és egy zenekar érkezett az intézményből.

A Blues Boots formáció hamisítatlan karácsonyi hangulatot varázsolt Kiskunhalas főterére. Valamennyi ünnepi klasszikus felcsendült előadásukban. Több dalban a felnőttek mellé gyerekek is érkeztek a színpadra.

A fazekasos énekkar három dallal készült a fellépésre. A színpad előtti területen, pedagógusuk vezetésével énekeltek a mikulássapkás gyerekek.

Az eseményen rögzített felvételeinket a Halas Televízió Napi Mozaik rovatában láthatják az érdeklődők, csütörtökön 19:15-től.