Karácsonyi hangverseny
Kultúra

Karácsonyi hangverseny

A művészeti iskola hagyományos karácsonyi koncertjén, ebben az évben az intézmény tanárai léptek fel. Ulakcsainé Lovas Jolán igazgató asszony Ady Endre: Az Úr érkezése című versével köszöntötte a megjelenteket a gyönyörűen díszített hangversenyteremben, a csillogó karácsonyfa árnyékában. A meghitt környezetben a szeretet, a megbocsátás, a béke angyala szállt el felettünk Händel, Schumann, Corelli, Csajkovszkíj, Puccini, Gershwin és John Lennon művei hallatán.

Az adventi várakozásban, a karácsonyi készülődésben kimagasló színvonalú hangversennyel örvendeztették meg a hálás hallgatóságot a következők: Fehérváriné Ábrahám Melinda, Kovács Andrea, Lauer Ágnes, Litauszki Petra, Lukacz Anikó, Szokody Anikó, Ulakcsainé Lovas Jolán (zongora), Horváth Mária (ének), Gmoser Vilmos (szaxofon), Farkas-Papp Csilla (fuvola), Korponai Zsolt, Molnár Eszter (hegedű), Dillmann Éva (gordonka) és Lauer Zsolt (harsona).

Heltai Jenő: December című versének örökérvényű utolsó soraival kívánt áldott, békés karácsonyt és örömökben, sikerekben gazdag új esztendőt az igazgatónő: „Talán Imádkozni kellene! / Vagy visszanézve arra, mi mögöttünk van, / Megfogni egymás kezét, / Összebújni, egymást megölelni, / És utolsó szikrájából annak, mi bennünk emberi, / Új tüzet rakni új jövőhöz / És friss kenyérsütéshez.” A koncert után szeretetvendégségben barátkoztak, beszélgettek a fellépők és a hallgatóság.

Szöveg: L. Molnár Anna
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1199|limitstart=0|limitcount=0}