Katonazenészek koncerteztek a halasi főtéren (galéria)
Kultúra

Katonazenészek koncerteztek a halasi főtéren (galéria)

Évizedekkel ezelőtt megszokott volt a térzene Kiskunhalas belvárosában, mostanság egyre ritkább. Éppen ezért jelentett üde színfoltot a szombat délelőtt, amikor a H 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekara adott rövid koncertet. A kiváló muzsikusok produkciója hallatán sokan megálltak néhány percre és tapssal jutalmazták az ismerős dallamokat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület szervezésében tartották meg azt a bajtársi találkozót, amelyen a két évtizeddel ezelőtt megszűnt MH 36. Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezred egykori kollektívája vett részt. Ennek felvezetése volt az a koncert, amelyet az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekara adott a főtéren. Romvári Frigyes, az egyesület elnöke azt mondta, így szerették volna jelezni, hogy az egykori alakulat szoros része volt a város mindennapjainak. 

A Gömöri Balázs őrnagy vezette zenekar kiváló muzsikusokból áll. Minden megjelenésük, fellépésük alkalmával sikert aratnak, ez Kiskunhalason is így volt. Repertoárjukban a jól ismert indulók is helyet kaptak, amelyet a járókelőkből koncertlátogatóvá lett halasiak nagy tapssal jutalmaztak. A zenészek is élvezték a játékot, a koncertet, látszott, nagy kedvvel muzsikáltak. A térzenét követően aztán a zenekar átmasírozott a Városháza utcán át a Köztársaság utcára, majd a Petőfi utcára, ahol a Tiszti Klub volt a végállomás. Az együttes a közelmúltban rangos kitüntetést vehetett át. Az elmúlt két évtized kulturális munkásságának elismeréseként, az államalapítás alkalmából Ópusztaszeren megtartott augusztus 20-i ünnepségen kapta meg a zenekar a Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat.