Két kéz, fonal és olló
Kultúra

Két kéz, fonal és olló

Húsz foglalkozáson keresztül ismerkedtek a makramézás szépségeivel azok a hölgyek, akiknek csütörtökön 18 órakor kiállítása nyílik a Közössége Házában. A Nemzeti Művelődési Intézet „Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért 2022” felhívása keretében indult el a szakkör Kiskunhalason.

Ilcsik Annamária elsőként jelentkezett a felhívásra, volt már tapasztalata, anyukájától tanulta a makramé készítést. Hamarosan csatlakozott hozzá, Ilcsik Marianna, Várszegi Beáta, Kis Hajnalka és Lakatosné Wágner Nikolett. Keddenként voltak a foglalkozások, a hölgyek a szakkör elején együtt megnézték az online feladatsort, és az alapján láttak hozzá a közös alkotómunkához.

A 17. századtól beszélhetünk a makramézásról, mint önálló művészeti ágról. Folyamatos népszerűségének oka, hogy elég hozzá a két kéz, a fonal és egy olló. Az egyszerűsége miatt pedig mindenki sikerélménnyel használhatja ezt a csomózási technikát.

A szakkör tagjai mindenkit szeretettel várnak csütörtökön 18 órára a Közösségek Házába, ahol bemutatják az alkotásaikat és értékes szakmai tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők.