Kult Night
Kultúra

Kult Night

A sorozat folytatódott. Dicsőítő énekekből összeállított műsor, vers és portréfotókból rendezett kiállítás várta a Kult Night elnevezésű program résztvevőit március 18-án, az Irish Pubban. A művészetek találkozására sokan voltak kíváncsiak.

Egy esztendő, három esemény, telt házas rendezvények.  Így összegezhető röviden a Kult Night című program, mely helyi tehetségeknek adott teret a nyilvánosság bevonásával.

- Egy évvel ezelőtt indult el a Kult Night sorozat azzal a felütéssel, illetve motivációval, hogy legyen egy este, ahol koncentráltan találkozhatunk képzőművészettel, irodalommal, zenével, hitélettel. Most értünk a harmadik állomáshoz, ezt is izgatottan vártuk. Egy ilyen estének az az üzenete, az a célja, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, felejtsük el azokat, érkezzünk meg a hétvégébe, egy picit nyugodjunk meg, legyünk együtt, figyeljünk a másikra – fogalmazott Kohi Habib főszervező.

Anda Péter már a hatodik-hetedik kiállításánál tart, ezúttal halasi előadókat, muzsikusokat kapott lencsevégre. Mivel mindannyian régi jó ismerősei, oldott légkörben zajlott a fotózás.

- A mostani tárlatot úgy állítottam össze, hogy egyrészt elférjünk itt a képekkel. Másrészt kiválasztottam közülük tizenegyet, akikről körülbelül két hete készítettem portréfelvételeket. Hozzá válogattam mindenkiről egy-két képet, hogy látszódjon, hogyan zenél. Ráadásul némelyiknél a sokoldalúság is látszik, mert nem mindenki egy zenekarban játszik csak, hanem többen is. Ezek a zenekarok teljesen más stílust képviselnek. Jeszenszky Judit például rockfarsangos jelmezben is itt van, a Lyra jubileumi hangversenyén pedig szép elegánsan énekelt, és itt van a falon most. A portréképek 90 százaléka az Irish Pubban készült. Itt állítottunk fel egy kis stúdiót, és én fotóztam a zenészeket – mondta Anda Péter.

A fotóművészet társaságában az irodalom és a vallás is kiemelten megjelent a rendezvényen. Sok érdeklődő, telt hát fogadta a Kult Night újabb epizódját. Közreműködött Kohi Jasmine költemény előadásával.

- Anda Péter mellett részt vett a rendezvényen Gyóni Zsanett, aki egy nagyon friss és nagyon tehetséges irodalmár. Verseket ír, és nálunk debütált. Az Ichtus zenekar a református egyházközséghez tartozik, dicsőítő dallamokat varázsolt az estébe. Bocskorás Bertalan református lelkipásztor kocsmaáhítatot tartott – mondta Kohi Habib.

További részletek az eseményről a Halasi Tükör hetilap március 29-i számában.

Még több cikk

Dallista Kovács Katival

Dallista Kovács Katival

Dallista a Korál együttessel

Dallista a Korál együttessel

Vasárnapi dallista július 21

Vasárnapi dallista július 21