László Attila templomban koncertezett
Kultúra

László Attila templomban koncertezett

Saját szerzeményekkel, versfeldolgozással és ismert slágerekkel érkezett Kiskunhalasra László Attila. Az ifjú énekes koncertjére a Tér-Zene néven indult országos programsorozat keretén belül került sor, városunkban pedig a magyar kultúra napja ünnepi rendezvényét színesítette és gazdagította.

Az előadás helyszíne a Kiskunhalas – Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia volt január 20-án este. A templomi padsorok a 6 órai kezdésre megteltek érdeklődőkkel. Seffer Attila atya köszöntötte a közönséget. Beszélt a magyar kultúra napja jelentőségéről kiemelve Kölcsey Ferenc 200 éve írt Himnuszát, majd bemutatta a fellépőt, László Attila énekest.

- Seffer Attila atya hívott engem ide, hogy énekeljek és adjak egy újévi koncertet ebben a szép nagy templomban. Nagy örömmel elvállaltam ezt a koncertet – mondta el érdeklődésünkre az ifjú tehetség. – Nagyon fontos a magyar kultúra és a magyar kultúra napja. Az alkalomhoz illő repertoárral készültem. Azt vallom, hogy fontos éltetni a magyar kultúrát, a magyar zenét és mindent, tényleg nagyon fontos misszió ezt táplálni. Meghittebb a hangulat a templomban, így célom volt, hogy itt olyan dalok szóljanak, amik ide megfelelnek – fogalmazott László Attila.

Az énekes egymaga koncertezett. Alapokról is szólt zene és zongorakísérettel is énekelt.

László Attilával készített interjúnkat a Halas TV Kultúrkép című műsorában láthatják, és olvashatnak róla bővebben a Halasi Tükör hetilap február elsejei számában.