„Magyarország Szeretlek” Harkakötönyben is
Kultúra

„Magyarország Szeretlek” Harkakötönyben is

Kedves családias hangulatú ünnepség volt a településen az "Itthon vagy, Magyarország szeretlek!" – Harkakötöny Szeretlek” elnevezésű rendezvényen. A falu önkormányzati dolgozói készítették elő a vendégek szórakoztatásának programjait. Gondoltak a gyermekekre, fiatalokra, idősebbekre egyaránt.

A Szent Mihály-napi programok a helyi általános iskolánál vette kezdetét egy a Kulturális út harkakötönyi helyszíneinek kerékpáron való bejárásával. A délutáni események helyszíne hagyományosan faluszéli parkerdő volt, ahol kellemes zöld környezetben, ragyogó időben zajlottak a programok.

A gyermekek különböző sportrendezvényeken vehettek részt, volt közös futás, foci, és tollaslabda. nagy sikere volt a bográcsban főtt a kötönyi malacpörköltnek, desszertként utána finom házi süteményeket fogyaszthattak a vendégek, amit a helyi háziasszonyok készítettek otthon és hoztak magukkal.

A parkerdei színpad körül hangulatos mulatós zene szólt, este fél kilenckor, az ország többi 1600 településéhez hasonlóan Harkakötönyben is fellobbantak a Szent Mihály-napi tábortűz lángjai, körülötte sokan gyönyörködtek a fel-felszálló szikrák látványában.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1407|limitstart=0|limitcount=0}