Mégiscsak van recept a boldogságra?
Kultúra

Mégiscsak van recept a boldogságra?

A szakértő szerint akárkit választunk életünk párjává, mindenképpen „bevásárolunk vele”, de mielőtt beletörődnénk, azt is elmondja, hogyan lehet nemcsak megmenteni, sikeressé is tenni a párkapcsolatokat...

 
Beszélj többet a pároddal - de ne csak többet, hanem minél mélyebben tárd ki neki a szíved. Ne kerülgesd a problémát, hanem ki vele - de sose vidd át a haragodat a hálószobába és a másnap reggelre. Ez és még 8 fontos szabály rövid kifejtése volt annak az előadásnak a tárgya, amelyet a Pásztortűz Egyesület családbarát előadás-sorozatának keretében rendeztek a napokban a Közösségek Házában.
 
 S mielőtt bárki szkeptikus lenne a reklámokban különféle „tuti receptekre” és „tízpontos garantált sikerprogramokra” asszociálva, fontos tudni, hogy a siker, a boldogság és a párkapcsolati harmónia nem varázsütésre, külső beavatkozásra valósul meg, hanem a kapcsolatban résztvevők sokszor önátadó figyelme és felelősségvállalása révén.
 
Mihalec Gábor lelkész és párterapeuta a múlt csütörtöki előadáson több - köztük egy 3,5 millió személy megkérdezésére alapozott - kutatást és önismereti, terápiás „fogást” is ismertetett. Az előadás részleteit a szerdán megjelenő Halasi Tükör közli részletesen. A programsorozat a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg.
Halasmedia-összeállítás
FOTÓ: JAMALDIN.COM

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig