Mesék, örömök: találkozás Bartos Erika írónővel a Csetényi Élményparkban
Kultúra

Mesék, örömök: találkozás Bartos Erika írónővel a Csetényi Élményparkban

Elvarázsolta kis látogatóit az írónő május 18-án a Bogyó és Babóca meseprogram Csetényi Élményparkban rendezett záróeseményen. A sajátos szombat délelőtti író-olvasó találkozón Bartos Erika írónő két csoportban, több mint 200 gyermeket és kísérőit kötötte le személyes élménybeszámolójával. A kiállítás hetek óta lázban tartotta az élménypark legfiatalabb látogatóit.

Május 18-án szombaton délelőtt egy különleges eseményre került sor a kiállítás életében, mert ellátogatott a Csetényi Élményparka Bogyó, Babóca, Pihe, Vendel és a többi mesefigura megálmodója, az írónő Bartos Erika. Így az érkező gyermeksereg első kézből tudhatott meg olyan sztorikat, amelyeket maga az alkotó osztott meg csillogó szermű rajongóival.

Bartos Erika írónő mesélés közben

Mint korábban beszámoltunk róla, a Bogyó és Babóca meseprogram kiállítás megnyitása óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Egyre-másra érkeztek a mesetárlat elmúlt időszakában az óvodás korosztályú csoportok. Nem csak Kiskunhalasról, hanem a szomszédos településekről is érkeztek nagyszámban a kiállítás iránt érdeklődő vendégek. Szombaton, a záró rendezvényén, több mint 200-an vettek részt.

Rajongó gyermeksereg a prezentációval kísért mesedélelőttön

A nagy érdeklődés miatt két csoport is megtöltötte a Csetényi Élménypark csónakházának auláját, ahol Bartos Erika írónő prezentáció kíséretében mesélt a kicsiknek Bogyó és Babóca történeteket, miközben mókás fejtörőket adott a gyermekeknek. A kicsik aktivitását közös énekléssel fokozta az írónő. Az eseményen dedikálásra is lehetősége nyílt a magukkal könyvet hozók részére, amellyel le is zárult a sikeres vándorkiállítás.

Képek forrása: Vincze Bálint