Mészáros Blanka lett a legjobb mellékszereplő (frissítve)
Kultúra

Mészáros Blanka lett a legjobb mellékszereplő (frissítve)

Szombaton este, a veszprémi Petőfi Színházban ünnepélyes keretek között összesen 22 kategóriában adták át a Magyar Mozgókép Díjakat. I. Mi, kiskunhalasiak is büszkék lehetünk arra, hogy a  legjobb játékfilmnek járó díjat a Semmelweisnek ítélte a zsűri. A legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést Mészáros Blanka vehette át, aki Júliát alakította a díjnyertes magyar alkotásban.

Huszonkét kategóriában adták át a Magyar Mozgókép Díjakat a Nemzeti Filmintézet és Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa szervezésében rendezett fesztiválon, melyet június 12. és 15. között tartottak Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.  Ötfős szakmai zsűri díjazta a versenyben lévő filmeket és alkotóikat. A legjobb filmnek járó elismerést a Semmelweis kapta, amelyben játszott a kiskunhalasi Mészáros Blanka is. Aki látta az alkotást, az bizton állíthatja, a Júlia szerepében tündöklő kiskunhalasi születésű színésznő zseniális volt. Így gondolták a fesztivál zsűritagjai is, mert ő vehette át a legjob női mellékszereplőnek járó elismerést. 

- Hálás vagyok Koltai Tanár Úrnak, hogy rám bízta Júlia nővér szerepét, hogy hitt bennem. Az egész stábnak köszönöm az alázatos, profi munkáját, öröm volt dolgozni, ilyen csodàs szakemberek gyűrűjében. És iszonyatosan jól esik a kitüntetés, az első filmes díjam - nyilatkozta ma este Blanka weblapunknak.

Fotó: mti.hu