Népdal, muzsika, szalonnasütés a malomesten
Kultúra

Népdal, muzsika, szalonnasütés a malomesten

A borongós, kora őszi időjárás ellenére szép számmal látogattak ki a halasiak az elmúlt szombaton ötödik alkalommal megrendezett Malom Estre a Sáfrik szélmalomhoz, ahol a Pásztortűz Egyesület és az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület várta szabadtéri programokkal az érdeklődőket.

– Aprók táncával kézműves foglalkozással, magyar népdal- és néptánc tanítással vártuk a gyermekeket. Vidám kacajok és a kicsinyek kíváncsi tekintetei varázsoltak életet az öreg malom tövébe – mondta Végső István szervező.

Erdélyi íróktól olvastak fel novellákat és regényrészleteket az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület tagjai, az üllési Rokka Együttes mellett Vladár Károly és Székely Tibor is zenélt a gyakran táncra perdülő magyar és német vendégeknek. A népzenei kincsvilág legszebb darabjai kerültek elő a húrokból, furulyából és magyar dudából, tették felejthetetlenné az estét. Szalonnasütögetés és pásztortűz mellett vidám közös énekléssel, muzsikálással zárult késő este, a program megvalósulásához a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet nyújtott támogatást.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1340|limitstart=0|limitcount=0}